Magie

 

Kat + MuisOnze kattenMagieWeetjesLinks

 

Sprookjes 1+2Sprookjes 3+4Sprookjes 5+6+7Sprookjes 8+9Sprookjes 10Sprookjes 11Sprookjes 12


Allerlei magische zaken                                                    voor sprookjes, klik hier

 

natuurlijk over kat en muis/rat.

Aan deze lijst zal doorgewerkt worden ook al staat de site reeds on-line.
Hieronder tref je de kattenzaken aan, klik hier voor de muizenzaken.
 

Allerlei magische kattenzaken

 


Zoals je al gelezen hebt (geschiedenis) worden heksen en katten zeer vaak met elkaar geassocieerd. Hieronder wat leukere voorbeelden.


Greebo fansite: Katten in het magische universum van Terry Pratchett's Schijfwereld

"Door de eeuwen heen worden katten geassocieerd met de nacht, magie, religie, heksen, godinnen en macht. Maar hoe zou de kat zich gedragen als zij zich echt in een magische wereld zou bevinden? De Schijfwereld-boeken van Terry Pratchett staan al jaren op de fantasy/fiction bestsellerlijst in Engelstalige landen. De Schijfwereld is een wereld die gebaseerd is op thaumatologische (magische) wetten in plaats van op natuurwetten. Met alle gevolgen van dien. Toch lopen er naast de trollen, dwergen, draken, vampieren e.d. ook mensen rond. En die mensen hebben huisdieren. De lezer vraagt zich onmiddellijk af: hoe zou de kat, zo vaak beticht van 9 levens, bij het zien van geesten e.d. zich handhaven in een magische wereld. Een echte kattenliefhebber weet het antwoord zonder erover te hoeven nadenken: als een vis in het water, katten komen immers altijd op hun pootjes terecht."

Salem is een sprekende zwarte kat uit de fantasy tv-serie "Sabrina, the teenage witch" (1996). Normaliter is hij thuis te vinden en geeft hij grappig, soms sarcastisch, advies aan zijn menselijk gezelschap Sabrina Spellman, een blonde teenager heks (gespeeld door Melissa Joan Hart) en haar twee tantes Hilda and Zelda. Salem houdt ervan met zijn rubberen muis te spelen, als hij natuurlijk niet in moeilijkheden verkeerd. Hij jammert als hij ontevreden is. Salem was ooit een tovenaar, Salem Saberhagen genoemd, die in een kat is veranderd voor een periode van 100 jaar door de "Witches Council" als straf voor het proberen de wereld te veroveren. Of zoals Salem het zegt: Salem the Cat"Like any young kid, I dreamed of world domination. Of course, they really crack down when you try to act upon it." En nu, sinds Salem niet langer kan gaan dansen of squash spelen, is het enige wat hem doet opleven de blikopener. Als hij zich verveeld, stopt hij een potlood in zijn mond en tikt hij daarmee op de laptop van de familie om toegang tot het internet (chat rooms) te krijgen (meestal doet hij dan alsof hij een vrouw is). Salem's familie bestond uit een dochter, Annabel, en zijn moeder die allergisch voor hem is. Hij is gek op Paula Abdul;  Dreama's kat, Juliet; en zijn oude schoolvriendin Shelley die hem heeft afgewezen omdat hij een kat is. Salem's favoriete krant is The Economist.

Kracht- en totemdieren (Marcel Gotjé (Native Art & Gifts / Supernatural Art & Workshops):

Jaguar
Leeuw
Luipaard
Lynx
Panter
Poema
Tijger

De eigen ware macht opeisen; Gevoeligheid
Assertie van het vrouwelijke; Loyaliteit; Oplettendheid; Goddelijke bescherming; Mededogen
Uitbannen van demonen en spoken; Vitaliteit; Hernieuwde visie
Geheimen; Het zien van het verborgene en het zichtbare; Stilzwijgen
De eigen ware macht opeisen; Gevoeligheid
De eigen ware macht laten gelden; Zachtmoedige macht
Passie; Kracht; Devotie; Sensualiteit; Nauwkeurigheid

Hier zijn enkele leuke betekenissen die ik op Erin's site over wicca en magie vond over katten.

 witte kat:
 zwarte kat:
 grijze kat:
 rosse kat:
 bruine kat:
 getijgerde kat:
 twee kleurenkat:
 lapjeskat:

 arrogantie, onafhankelijkheid
 ongeluk of geluk
 zachtheid, tederheid
 speelsheid, nieuwsgierigheid
 uniek, eenzaam
 liefde, aandacht
 moeilijkheden
 verandering  

 

Allerlei magische muizen-/rattenzaken

 


Ratten hebben wat met tovenaars, zie de populaire boeken van Harry Potter. Zijn beste vriend Ron heeft een rat als metgezel, Hermione, de vriendin van Harry en Ron een kat en Harry een uil.


Kracht- en totemdieren van Marcel Gotjé
(Native Art & Gifts / Supernatural Art & Workshops):

Muis:
Aandacht voor detail; Onschuld; Spaarzaamheid; Vindingrijkheid

Rat:
Succes; Geslepenheid; Intelligentie

 Verder hebben wij Pardoes de Tovernar, mascotte van de Efteling en hoeder van de sprookjes; hij komt van de planeet Symbolica. Een goudglanzende, vreedzame planeet in de schaduw van ons eigen zonnestelsel. Pardoes is een ijverige leerling geweest van de Grootmagister, de machtigste en meest wijze tovenaar van Symbolica en kan, met behulp van zijn Tovertwinkels en de kennis uit de ontelbare Weetboeken in zijn Sterrenkamer, heel wat lastige zaken tot een goed einde brengen. De vijanden van Pardoes zijn de gemene en luie Pantagor en zijn slijmerige sidekick Rattar de rat. Natuurlijk beleeft Pardoes heel wat wonderlijke avonturen met zijn vrienden Paddeltje en Pietertje Muis. Lees verder op de site (klik op het embleem).


Je kunt hieronder naar een boek over katten/muizen zoeken dat je wilt kopen:


 
Kat + MuisOnze kattenMagieWeetjesLinks

 

Copyright(c) 2004-2017. All rights reserved.

 www.hobbysite.info