Kattenkunst

 

Kat + MuisOnze kattenMagieWeetjesLinks

 

Els Bleijenberg

 

 
Ik ben dol op (fantasie)dieren en de natuur. Mijn eigen creaties van polymeerklei (Fimo en Creall-therm) en 'gewone' klei worden gekenmerkt door kleurgebruik, planten en bloemen, zoals bij dit kattentrio.

Wil je meer over mijn andere hobby's lezen/zien, klik op de foto.
Op www.uniekkeramiek.nl tref je mijn dieren van keramiek aan. Natuurlijk zijn daaronder ook katten te vinden. 
 

Meta Dame

 

 

Voor Meta Dame, beeldend (kat)kunstenaar, is het fenomeen kat volledig verweven met haar leven. Zowel in levende lijve als in de vorm van sculpturen, beide zijn ze even belangrijk voor haar. Zij geniet ervan omgeven te worden door deze wezens, prachtig van vorm, gracieus, zacht, soepel, fier, zelfbewust, lief, ondeugend, mysterieus......(en soms verdraaid lastig).

Wil je meer over kattenkunst en informatie over deze kunstenaar, klik op de foto.

 

 

 

Het Kattenkabinet

 

 

De collectie van het Kattenkabinet biedt een zo volledig mogelijk beeld van de rol die de kat in de kunst en de cultuur door de eeuwen heen vervult. Katten lopen in het museum los rond.

Klik op het plaatje voor meer informatie.

 

 

 

De wereld van Catissimo

 

"Er was eens… een prachtig katje dat zomaar binnen kwam lopen en het zichzelf naar de zin maakte in ons vakantiehuisje aan de Noordkust van Sicilie. We gaven hem wat te eten en de volgende ochtend stond hij samen met, naar wij aannamen, zijn broertje en zusje te wachten aan de voordeur! Ze trokken gelijk bij ons in en namen min of meer de leiding, al rond lopend en slapend op de bank alsof ze er altijd al hadden gewoond. Voordat we het wisten hadden we negen prachtige katjes om ons heen". Wil je meer lezen, klik op de foto. 

Francien van Westering

 

 

Veel verschillende informatie over Francien, haar katten, haar werk en tips en weetjes over het gedrag van katten.

 

 

 


 

Sylvia Scheen

 

img1.gif 

tekende en boetseerde vanaf haar prilste jeugd met vaardigheid. Ze had nooit de wens dit als beroep te kiezen, maar het bleek tenslotte haar natuurlijke bestemming te zijn.
Sylvia is hoofdzakelijk autodidact, maar heeft om de techniek van het schilderen te leren enige jaren les gehad in het atelier van de Haagse kunstschilder en metarealist Frans Erkelens.
Katten zijn haar grote liefde en deze zijn dan ook het middelpunt van haar schilderijen.
Klik op het plaatje voor haar pagina bij de Nederlandse Kattenvereniging (Heilige Birmanen).
 


Carolien Klein Goldewijk

 

Egypte, bakermat van de kat als huisdier, met in het bijzonder de stad Bubastis, waar nu nog de brokstukken te vinden zijn van de tempel van Bastet, de godin van de Liefde, Vruchtbaarheid, Moederschap, Zon, Maan, Dans en Muziek, vormen een bron van inspiratie voor Carolien Klein Goldewijk. Ze werkt vaak surrealistisch in verschillende technieken, o.a. olieverf en acryl op paneel of doek, en op papyrus en geschept papier.
Voor meer informatie: info@bubastis.nl
 

Keramiek Studio Duimelijntje

 

 

Het adres voor keramiek, keramiek-workshops in het beschilderen en glazuren van Keramiek. Tevens leveren zij alle keramiekbenodigdheden. Dus keramiek en nog eens keramiek.

Klik op de kat voor meer informatie.

 

Marjolein Kruijt

 

terug 

Deze kunstenares maakt dierportretten in opdracht in: houtskool, pastel, aquarel en olieverf op doek.

Klik op de katten voor meer informatie.

 

Hannie van Kooten

 

 

Grote en kleine werken van katten. Realistisch en verbeeldend.

Klik op de kat voor meer werk van deze kunstenaar.

 

C.M. Bastian

 

 
 

Prachtige schilderijen en portretten.

Klik op het portret voor meer informatie.

La Promesse

 

 

Lieve van Hamme maakt prachtige aquarellen van dieren en mensen. Zij gebruikt zachte kleurstellingen.

Ettelijke dieren lopen bij haar thuis rond....

Kijk zelf maar.

Netsukes

 

Deze Japanse Tagua Noot Netsukes zijn gesneden uit het zaad van de vrucht van de noot. Het is net zo hard als ivoor en heeft ook ongeveer dezelfde kleur (Zuid Amerika en Zuid Afrika). De Tagua Noot Netsukes zijn nooit groter dan ca. 5cm, en meestal gesneden Figuraal of "Katabori". Ze noemen het materiaal ook wel "Vegatable Ivory". De haute-couture in Parijs gebruiken Tagua Noot voor het maken van knopen voor kleding. 

 

 

Kat + MuisOnze kattenMagieWeetjesLinks

Copyright(c) 2004-2018. All rights reserved.